Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Osztálykirándulás – 7. évfolyam

0002017. 10. 04-én, szép napos időben indultunk el iskolai tanulmányi kirándulásunkra. Magyarország egyik legszebb vasútvonalán utazhattunk Pannonhalmáig, majd busszal feljutottunk az apátság nyugalmat árasztó, méltóságteljes épület együtteséhez.

Rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozás keretében makettet építettek a gyerekek, és amíg körbe sétáltuk az épületeket, sok érdekességet tudhattunk meg a bencés szerzetesek mindennapjairól, történetükről. Az apátság templomában a főapát köszöntötte csoportunkat. Megcsodálhattuk egyedülálló könyvtárukat és a gyerekek itt totót töltöttek ki az addig elhangzottak alapján.

Pannonhalma után ismét vonatra szálltunk és Győrig utaztunk. Itt a Széchényi térig tettünk egy rövid sétát és a gyerekek megkapták a várva várt szabad időt is. A sétálóutcában mindenki megtalálhatta az őt érdeklő üzleteket, éttermeket.

A hazafelé tartó út már csendesebben telt, hiszen a sok utazás, átszállások, friss levegő mindenki energiáját felhasználta. A vonatunk már szürkületben ért be velünk Várpalotára.

Ismét egy jó hangulatú, vidám kiránduláson vettünk részt így együtt!

Köszönjünk Ildikó néninek, hogy ránk szánta idejét, és velünk töltötte ezt a szép napot!

Selmeczki-Galambosi Éva és Fülöp Veronika