Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Hétmérföldes mesevetélkedő

Már közel tíz éve vezetem a hétmérföldes mesevetélkedő két hazai fordulóját. A tapasztalatom az, hogy a könnyűnek nem nevezhető feladatokat a gyerekek örömmel, odaadással, lelkesedéssel oldják meg. Az utóbbi időben a másodikosaink is bátran vállalkoztak a megmérettetésre. Nem kis feladat számukra a csapatban való munkálkodás, a nagyobbak tapasztalatával szembeni hátrány. Ennek ellenére nagyon ügyesen, hátrányukat leküzdve tudnak versenyezni. A csapatokat felkészítő pedagógusainktól is összeszedett, mindenre kiterjedő, ráhangoló munkát követel, hiszen mindig akad egy-két váratlan nehézségű, aprólékosan részletező feladat is.

Az idei verseny két fordulója is tartalmazott ilyen feladatokat. Mindegyik csapatunk kitartóan és eredményesen dolgozott. Sőt még a tartalékos versenyzőink is, akik a pótcsapatban birkóztak meg a feladatokkal. Igényes előkészületi munkákkal gazdagították a gyerekek a versenyt. Szép kitűzők, menetlevelek, és táblák készültek a próbákhoz. A nevek kitalálása leleményességről, a mesék szeretetéről árulkodik miden alkalommal.

A jó hangulat bizonyítékaképpen néhány pillanatfelvétel a próbázásról, küzdésről. S nem utolsó sorban a táblázat az elért eredményekről (Lipcsei Attila tanár úrnak köszönhetően). Szívből gratulálunk a továbbjutóknak! Nekik és tanítóiknak kívánok a további fordulókhoz sok szerencsét, érthető, jó feladatokat, sportszerű játékot és kitartást!

Hajrá Bán Aladár Általános Iskola!

Köszönjük a felkészítést: Badicz Istvánné, Gerebicsné Barna Gabriella, Mellárné Mikolcs Judit, Molnár Judit, Molnárné Nátrán Piroska tanító néniknek, segítőink, Vali néni és Gyöngyi néni folyamatos munkáját, továbbá a zsűri türelmét, jó szándékát.

 

Lipcseiné Csiki Csilla
munkaközösség-vezető

eredmeny

001 002

003 004

005 006

007 010

008 009