Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Könyvbarát szakkör – záró buli – 2018. június 1.

xdfgbnmkJaj, de uncsi lehet. Egy ilyen könyvbarát szakkörön biztosan könyveket kell olvasni, aztán az olvasottakat beszélik meg. Lehetne ilyen, de a miénk teljesen más.

Mi egész évben pályázatokon/vetélkedőkön veszünk részt. A Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének „Múzsák Hollywoodban” c. pályázatán két csapatunk indult. A kicsik 1. helyezést értek el a feladatlapok versenyében, a nagyok csapata 2. lett, az összetettben 7. és 5. helyezést értek el. A Magyar Egyiptomi Baráti Társaság és a Magyarországi Vezető Informatikusok A Királyfi és a Sors országos pályázatán a szakkör kis csapata az ókori egyiptomi történet rajzos feldolgozásával 1. helyezést ért el.A Magyar Egyiptomi Baráti Társaság A Királyfi és a Sors háromfordulós országos bábpályázatán a szakkör Hét Hathor csapata 1. helyezett lett.

A mi „bulink kicsit rendhagyó. Ilyenkor a süti és üdítő mellett beszélgetünk, felidézzük a szakköri év kedvenc tevékenységeit, mi tetszett, miért? Aztán persze szóba kerül a következő év tervezgetése is: ezt csinálnánk szívesen, ilyen vetélkedőn/pályázaton indulnánk.

Négy kedves 8. osztályos szakkörösünket búcsúztattuk: Bóka Blanka, Halasi Fruzsina, Málik Antónia és Takács Anna 8. a osztályos tanulókat. Sok országos megmérettetésen bizonyították kreativitásukat, lelkesedésüket, kitartásukat.

Csak néhány ízelítő belőle:

Mutattak be ókori egyiptomi botvívást: https://www.youtube.com/watch?v=Co6HJVpZS6s

Táncoltak óegyiptomi templomi táncot: https://www.youtube.com/watch?v=4ZMvC52oR9w

Készítettek papírmaséból egyiptomi kanopuszedényeket: https://www.youtube.com/watch?v=HT-fiVB0htM

Időmértékben megverselték Odüsszeusz vitáját a phaiak ifjakkal: https://www.youtube.com/watch?v=xBtIE2UGZN4

Blanka, Fruzsi, Toncsi, Anna! Sok sikert kívánunk a továbbiakban!:) Nagyon fogtok hiányozni.