Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Budapesten a nyolcadik évfolyam

vghjklA nyolcadik évfolyamosok utolsó közös tanulmányi kirándulásukat Budapesten töltötték, igen változatos programokkal.

A Kelenföldi pályaudvarra való megérkezés után, egy nem is olyan rövid metrón való utazást követően érkeztünk meg az ország elsőszámú műemlékéhez, a Parlamenthez. Kisebb Kossuth téri sétát követően léphettünk be az igazán impozáns épületbe, ahol rövid túrát tettük, idegen vezető kíséretében. A Parlamentben dolgozók kedvesen, a korosztályt ismerve, elfogadva vártak, kezeltek bennünket.

A Parlamentben tett sétát követően egy interaktív foglalkozáson vettünk rész, melynek „Királycsinálók” volt a fantázianeve. Megismerkedhettünk a koronázás menetével, az azt követő eseményekkel.

Útunkat a Keleti pályaudvar felé folytattuk, ahonnan rövid ebédszünet, szabadiidő után átsétáltunk a Fiumei úti temetőbe. Itt felkerestünk Ady Endre sírját, és rövid sétát tettünk a műemlék jellegű síremlékek között.

A nap zárásaként a „Cyberjump” trambulin parkba mentünk, ahol levezetésként egy órát ugrálhattak, az ekkor még igen élénk résztvevők.

Hazaindulva, a Kelenföldi vasútállomásra visszaérve elfoglaltuk a nekünk fenntartott vasúti kocsit, és a nap eseményeit felidézve, élményeket kicserélve, hazautaztunk.

Az osztályfőnökök, Fülöp Veronika és Selmeczki-Galambosi Éva köszönik Szalóné Bakos Judit pótolhatatlan segítségét és a gyerekek jókedvét!