Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Egy óra irodalom a városi könyvtárban

4b

 „A felnőttek mindent előre tudnak. Azt is, hogy leesem onnan, azt is, hogy összetöröm, azt is, hogy felgyújtom, azt is, hogy kiöntöm, azt is, hogy megfázom, azt is, hogy tönkreteszem, és azt is, hogy nem lesz ennek jó vége. Csak azt nem értem, hogy akkor miért mérgesek, amikor a végén igazuk lesz.”

J.É.

Ma lehetőségünk volt a városi könyvtárban a Janikovszky Éva vándorkiállítást megtekinteni és György Judit néni élvezetes tárlatvezetését és érdekes beszámolóját meghallgatni. Jó volt hallani, hogy mennyire szereti az írónő könyveit, személyes élményeit. Hogyan lelkesedett gyerekkorában Janikovszky Éva történetei iránt. Milyen jó volt találkozni az írónővel évekkel ezelőtt. Láthattuk a híres írógépet, ami számunkra, „digitális” gyerekek számára nagyon furcsa volt. Már több történetet is olvastunk Janikovszky Évától, sőt anyák napján egyet már el is játszottunk. Mi is nagyon jól szórakoztunk a szereplés közben. Ma pedig nagy kedvet kaptunk a még nem ismert történetek elolvasására! Köszönjük Judit néninek a kedvcsináló délelőttöt. Vali néninek a kíséretet és a fényképeket!

 

„Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly – minden eshetőségre készen -, hogy bármikor felragyoghasson. Mert a mosoly meggyőződésem szerint mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok kicsi, mint tudjuk, sokra megy.” J.É.

4.b osztály