Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Lázár Ervin Program : A Fővárosi Nagycirkuszban

A Lázár Ervin Program keretében iskolánk 6. osztályos tanulói 2020. február 19-én a Fővárosi Nagycirkuszban jártak.

XIII. Budapest Cirkuszfesztivál győztes produkcióitláthatták a gyerekek. A világ minden tájáról érkezett és nemzetközileg elismert artistaművészek vonultak fel az előadás során.

A műsor két fiatal orosz artistaművész trapéz számával kezdődött, majd SemionKrachinov

mutatta be kiemelkedő zsonglőrtudományát. Az orosz artistaművész kezei és lábai között szédületes sebességgel, ötletes trükkökkel száguldottak a labdák és buzogányok.

Magyarországot Ifj. Richter József képviselte. 5 pónilóval vonult fel és mutatott be különböző mutatványokat.

A közönséget leginkább hat orosz artistaművész ejtette ámulatba, akik minden veszélyre fittyet hányva repültek a trapézon a magasban. Hármas,-négyes -és csavart szaltókat mutattak be, hogy végül társuk biztonságot nyújtó kezében megkapaszkodva szárnyaljanak tovább a levegőben.

Az afrikai kontinensről három fiatal lány érkezett. Produkciójukban megelevenedett az afrikai kontinens ősi misztikuma, varázsa és kultúrája. A nagyfokú hajlékonyságot és erőt igénylő számhoz a kecses hölgyeknek igazi csapatmunkára és egymásba vetett bizalomra volt szükségük. Az előadást az örmény Alania lovascsoport zárta. A jókedvről Alex Emelin és SergeyZagorskybohócok gondoskodtak.

Köszönjük az élményt!