Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Kalandtúra

a020A kirándulásunk eleje kalandosan kezdődött. Az időjárás jelentés nagyon rossz időt jósolt, viharos szelet és esőt. Ennek ellenére úgy határoztunk, hogy elindulunk.

Nagyon jól tettük! Ugyan nem volt túl meleg, de kirándulásra éppen jó volt az idő. A szél közben feltámadt, de ez se vette el a kedvünket. Nagyon szép helyre mentünk. A Gaja szurdok volt az úti cél. Az elénk táruló látvány mindenkit elvarázsolt. Ettünk egy keveset, energiát gyűjtöttünk, és elindultunk túrázni. A vezetőnk Tamás, Frölich Gábor és Kornél apukája volt. Nagyon felkészült, így térképpel indultunk neki a hosszú túrának. Az utunk egy geoládához vezetett. Az első egy hatalmas, meredek szikla tetején volt. Végig a szikla peremén mentünk. Kitört a frász. A gyerekeket ismerve, félig becsukott szemmel mentem előre. A kutyánk (Descartes) csaholva terelte a szikla széléről beljebb őket. A szirt tetején szemet gyönyörködtető látvány tárult elénk. Leültünk és sokáig néztük a csodálatos tájat. A következő állomás egy barlang volt. Belestünk a félelmetesen sötét üregbe. Valójában nem volt túlságosan se magas, se hosszú. A következő célpont a vaskereszt volt. Mondanom se kell, hogy ide is egy meredek kaptató vezetett fel. Az elénk táruló kép megérte a fáradozást. A hátrahagyott elemózsiánkhoz visszatérve, a gyerekek folytatták a pénteki környezetórát itt a tó partján. A békapopulációval ismerkedtek. Azt mindenki tudta, hogy minden béka védett állat, ezért a kifogott kecskebékákat csak kicsit melengették a tenyerükben, majd visszaengedték az élőhelyükre. A fiúk kicsit fociztak, meg nyilaztak. A lányok felfedező útra indultak a tó körül. Csak egy nadrágot kellett szárazra cserélni, mert térdig sáros lett. A szél és a hűvös időjárás miatt mi, felnőttek, a hazaindulás mellett döntöttünk, bár a gyerekek inkább kint szerették volna tölteni az éjszakát is. A visszaúton megnéztük Kisiszka fölött a gerendából ácsolt kilátót. Körbetekintve, mint egy terepasztal, tárult elénk a táj. A rétre kiérve megtaláltuk a második geoládát is. A gyerekek kirobbanó energiákkal, mi, kicsit idősebbek, jóleső fáradsággal tagjainkban, értünk haza.

Külön köszönet:
Frölich Tamásnak a felkészült túravezetőnek, és sofőrnek
A zárt konvojban precízen vezető Farkas Évának, Váciné Csepin Diának, Selmeczki nagyinak, Nemoda Csillának és Hideg Róbertnek, akik lelkesen vállalták a csapat szállítását.
Bálint Máriának és Nemoda Ildikónak a gyerekek kíséretéért.

Csilla néni
Attila bácsi

A képek itt találhatók
Az útvonal
Kis tudnivaló a geoládákról