Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Tea for tea party

00

Iskolánk 50 éves jubileumi évében rendhagyó módon teadélutánra invitáltuk a felsős diákokat. A belépő egy kis teasütemény volt, amit a kikészített tea mellé fogyaszthattak a résztvevők. A teát mindenki úgymond „angolosan” erősre főzve, tejjel fogyasztotta ezen a délutánon.

Az iskola kórusának vidám köszöntőjét követően, elsőként Matthew Chen előadását hallgathattuk meg, aki a magyar és az angol élet, kultúra különbségeiről, hasonlóságairól tartott érdekes, figyelemfelkeltő előadást, melyet a képek segítségével, még a kevesebb angoltudással rendelkezők is élvezhettek.

Őt követte két egykori diákunk, akik már a Tóparti Gimnázium szervezésében látogattak el Londonba a tavaszi szünetben. Az ott szerzett élményeikről meséltek nekünk, és képeik segítségével mi is

tehettünk egy rövid sétát a brit fővárosban.

Az előadásokat követően a gyerekek egy kvíz kitöltésével eleveníthették fel magukban az elhangzottakat. Ez idő alatt Matthew kedves sorokat írt iskolán emlékkönyvébe. A kvíz végére elfogyott a tea, és fogyott a sütemény is, de bízom benne, hogy érdeklődésünk egy nem is olyan távoli kultúra felé csak növekedett.

Ezúton is szeretném tolmácsolni a kevésbé bátraknak Matthew üzenetét, aki nagyon jól érezte magát közöttünk, közöttetek, és várja az újabb alkalmat a beszélgetésre, találkozásra.

Első próbálkozásom egy teadélutánra számomra így valóban sikeresen zárult. Köszönet érte valamennyi résztvevő, támogató, segítő kollegámnak, a sok-sok gyermeknek, visszatérő „öregdiákjainknak”. Bízom benne, hogy tartalmas, jó hangulatú délutánt töltöttünk el együtt, egy kis teával, süteménnyel, és sok-sok élménnyel.