Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Gála

00

 Május 21-én a Jó Szerencsét Művelődési Központ adott otthont iskolánk hagyományos Bán Aladár napi kulturális bemutatónknak.

Remekebbnél-remekebb produkciók szórakoztatták a megjelent közönséget. 

 

 Az anyaintézmény és a tagiskola énekkara nyitotta meg a gálát közös produkciókkal, a Bánalisok elénekelték a suli-dalát, amit Czirákyné Kiss Edit írt, és Kutenicsné Izer Viktória tanított be tanulóinknak.Láthattuk a legkisebbek tavasz csokor című összeállítását, Dél-alföldi gyermektáncokkal és egy meglepetés produkcióval készültek a 2. a osztályosok, amit a 4. a osztállyal közösen adtak elő.Láthattuk, hallhattuk a 2. b osztályosok "A muzsika hangja" produkcióját, a 4. a osztály színjátékát az emberi érzésekről.Két komolyabb hangvételű prózai előadás adta meg a súlyát a műsorszámok színes palettájának.A nevelők tánca Offenback zenéjére, apró kis fodros köténykében, összefércelt fekete-fehér lábakkal fergeteges sikert aratott!

A 8. évfolyamosok "Figyelem, ez próba!"produkciója görbe tükröt állított elénk a mai világ technikai robbanását és az iskolai lét mindennapos hőseit mutatta be sajátos keretek között. Szereplői a profi színészeket meghazudtoló módon, bravúrosan hidalták át a kisebb technikai akadályt, amire senki nem számított. 
Az "Összetartozás" dalát adta elő a 3. b és a 7. b osztály, kis barackoknak öltöztek be a kicsik, s a két testvérosztály "anyja" és "apja"-ként a házaspár osztályfőnökök valóban összetartozó kis csapatot terelgetnek az iskolás-lét rögös útjain.
Felemelő érzés volt volt diákjainkkal, kollégáinkkal közösen elszavalni Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című költeményét.
Valamennyien tudtuk, éreztük a közönséggel együtt, hogy
 "Bár zord a harc, megéri a világ, 
Ha az ember az marad, ami volt:
 Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.
 
Gálánk végén születésnaphoz méltón meggyújtottuk az 50 éves iskola tortáján a gyertyát, és a 100 szeletes tortát szétosztottuk tanítványaink és a szereplők nagy megelégedésére.
 
 
01