Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK Friss hírek Ozirisz földjén - A döntő – 2017. május 12. – Maat Tolla csapat

Ozirisz földjén - A döntő – 2017. május 12. – Maat Tolla csapat

02Az előzetes fordulók során kiérdemeltük, hogy mi is ott lehessünk az országos döntőben. Ozirisz földjén, ez egy ókori Egyiptommal kapcsolatos országos vetélkedő, amely 9 évvel ezelőtt indult útjára dr. Győry Hedvig egyiptológus kezdeményezésére a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményének égisze alatt.

A múzeum átépítési munkálatainak idejére a Magyar Nemzeti Galéria fogadja be a vetélkedőt, helyszínt és vendéglátást biztosítva.

Gyönyörű napsütéses időben utazhattunk a vonaton, sétálhattunk a Budai Várban míg a vetélkedő helyszínére érkeztünk, a Magyar Nemzeti Galéria báltermébe. Itt épp csak ünnepélyesen megnyitották a döntőt, aztán megkaptuk a feladatlapot és a galéria térképét, majd kezdődhetett a több órás vándorlás állomástól állomásig a kiállításokban. Keveregtünk erre, kavarogtunk arra, földszinttől a kupoláig bebarangoltuk az épületet. A feladatok a kiállításban lévő festményekhez és szobrokhoz kapcsolódtak, becsempészve játékosan mindenhova egy kis ókori Egyiptomot.  Csapatunk tagjai remekül csináltak mindent együtt, gyűltek a pontok a feladatlapunkon.

Már javában eszegettük a rántott husit ebédre, amikor kiderült, egy állomást kifelejtettünk. Nem mi voltunk az egyetlen ilyen csapat. Így aztán kés, villa le, feladatlap, toll fel, irány vissza a kiállításba! Ennyi kalamajka után végre valóban végeztünk. Befejeztük az ebédet, majd kimentünk egy kicsit fagyizni és nézelődni. Csodálatos volt a napsütésben fagyizva átnézni a Duna túlpartjára, Pestre.

Végül jött az eredményhirdetés. 4. helyezést értünk el a szoros versenyben, ahol a helyezettek között csupán csak 1-1- pont volt. Egy jó hangulatú döntő zárta egész éves munkánkat, mi pedig élveztük minden percét. Köszönjük!

Jöjjön egy kis képes beszámoló!

01  02  03  04  05  06  07  08

  Ezek voltunk mi, a Maat Tolla!:)

Maat Tolla csapat: Almsteier Márton, Bóka Blanka, Gubicza Milán, Halasi Fruzsina, Magyar Boglárka, Majoros Balázs, Málik Antónia, Ress Bendegúz, Takács Anna, Tunner Csenge

Felkészítő: Czirákyné Kiss Edit