Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK Friss hírek A szőlő feldolgozása, must kóstolása.

A szőlő feldolgozása, must kóstolása.

000Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Loncsosi Baráti Kör férfi tagjainak egy része sok szeretettel meghívja iskolánk 2. évfolyamának osztályát egy kis hagyományőrző tájékoztatásra és must kóstolására.

 Helyszín mindig a" Vaczula" asztalos műhely. Idén mi a 2.a osztály mehettünk. Nagy izgalommal készültek a gyerekek, s mint az előzetes beszélgetésből kiderült, nem sokat tudnak a szőlő megmunkálás, feldolgozás és a must készítésének rejtelmeiről. Nagyon élvezték a bemutatót és örömmel kortyolták a szőlőből saját maguk által darált, préselt mustot.  A végén jutalom csokoládéval díjazták az ellenőrző kérdések helyes válaszait.
 Mindenkinek sikerült csokoládét szereznie. Nagyon tetszett ez a délutáni kirándulás a szőlő és must világába.
 Köszönjük a felejthetetlen délutánt: a második a osztály apraja és nagyja.