Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK Friss hírek Bolyai Matematika Csapatverseny

Bolyai Matematika Csapatverseny

bolyaijbolyaijNegyedikes tanulóink 17. helyen zárták a versenyt a megyében. A feltüntetett csapatok számát tekintve, tanulóink a középmezőnyben végeztek. Az első hatodik helyezett csapatok pontszámát még nem tudjuk, de a 7. csapat pontszámához viszonyítva a teljesítmény is dicséretes! 

Kedves Versenyzők! Köszönjük, hogy vállaltátok a megmérettetést ezen a nem könnyű versenyen! Nagyon örülünk, hogy szeretitek a matematikát. Büszkék vagyunk Rátok, hiszen a Bolyai verseny a szellemében az "összedolgozás képességét" is kiválóan bizonyítottátok kedves  "a" és "b" osztályos csapattagok! Okos dolog, hogy a technikailag gyorsan fejlődő világunkban fejlesztitek logikai képességeteket, a matematikai szemléleteteket, ami egy "másfajta világlátás".

A világhírű írónő Agatha Christie így vélekedik a matematikáról vicces idézetében:
"Ha én le akarok írni valamit, akkor le tudom írni. Rájöttem, hogy az emberek jó része nem tud fogalmazni. És mint mondom, ismerem az alapvető matematikai műveleteket. Ha azt kérdezik, hogy Jonesnak van nyolc báránya, de Brown elvesz tőle tízet, akkor mennyi marad Jonesnál - ezt az emberek többsége szemrebbenés nélkül megválaszolja. Nem ismerik be azt, először is, hogy Brown nem tud tízet elvenni, másodszor pedig, hogy nem létezik negatív bárány." 
 (-: Csilla néni :-)