Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK Friss hírek PARTNERISKOLAI KAPCSOLAT

PARTNERISKOLAI KAPCSOLAT

  baái  pi   rtai

2018. február 8-9-én  városunkba és iskolánkba látogatott testvérvárosunkból,  Petrozsényból a  MIHAI EMINESCU Főgimnázium Magyar Tagozatának négy tagú delegációja, hogy a jövőben megkötésre kerülő partneriskolai szerződésünk részleteit egyeztessük.

A kétnapos itt tartózkodásuk alatt Veszprémben a Hangvillában töltöttek el egy kellemes estét. A Mendelssohn Kamarazenekar és Baráti Kristóf hegedűművész előadását élvezhették intézményünk helyetteseinek társaságában.

Lehetőségünk nyílt arra, hogy bepillanthassanak az iskolánkban és tagiskolánkban folyó pedagógiai-szakmai munkánkba. Angol órát látogattak a 7. a osztályban Selmeczki-Galambosi Éva tanárnő vezetésével. Látogatást tettek a Thury várban és Tihanyban is lehetőségük volt egy kellemes sétára.

A delegáció tagjai voltak:

Lăutaru Alexandru igazgató és partnere

Balázs Amália igazgató helyettes

Proka Gyöngyi tanár

Városunk polgármestere, Campanari-Talabér Márta is fogadta a delegáció tagjait a Városházán, ahol kölcsönösen megerősítettük szándékunkat a partneriskolai kapcsolat létrehozásával kapcsolatban, ezzel is erősítve a két város meglévő jó kapcsolatát.

(A közös fotó a Polgármesteri Hivatalban készült)

A partneriskolai szerződés aláírására meghívást kapott intézményünk vezetősége Petrozsényba, ahol a március 15-i ünnepi megemlékezést követően kerül sor a szerződés hivatalos megkötésére.

A kapcsolat kiterjed pedagógiai-szakmai konzultációkra, jó gyakorlatok átvételére, interaktív online kapcsolatok kialakítására, azonos időintervallumban tanórákon való webkamerás tanórai közreműködésre, a jövőben pedig akár cserediák programban való részvételre is.

delegáció