Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK Friss hírek Sport és Egészségnap a Bán Aladár Általános Iskolában

Sport és Egészségnap a Bán Aladár Általános Iskolában

cghzuiol 2018-ban intézményünk ismét csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz.

Tízéves fennállását ünnepli az egykor Magyar Diáksport Napjaként induló rendezvény, amely a tavalyi évtől Európai Diáksport Napja (European School Sport Day®) néven nemzetközivé bővült. 

Iskolánk hagyományaihoz hűen ismét szerepelt a programban résztvevő intézmények sorában.

A sportnap valamennyi regisztrált résztvevője teljesítette 2018. szeptember 28-án a 2018 méteres futást, amit egy  flashmob bemelegítéssel alapozott meg a mi intézményünkben Szalóné Bakos Judit testnevelő tanárunk, akinek már nagy gyakorlata van a hasonló rendezvények szervezésében. 

Színesíti az iskolai programot a fő támogatónkkal, a Szent Donát Kórház Várpalota-val  közösen  szervezett egészségnapunk, ami nem csupán a tanulók egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismereteinek elmélyítését célozta meg különböző prevenciós program elemekkel, hanem a lakókörzetben élőket is megszólította. 

Ezen a napon délelőtt a gyerekek részére tartottunk különböző helyszíneken és témákban foglalkozásokat egészségügyi szakemberek közreműködésével.

A délután folyamán pedig széles körű,  ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt az iskolánkba ellátogató érdeklődők szintén 2018. szeptember 28-án 14 órától 17 óráig.

 Különböző egészségvédő tornákat,gerinctorna, lúdtalptorna, szemészeti szűrést, vércukor és vérnyomás-mérést, neuropátiásvibrációs tesztet vehettek igénybe. 

A bátrabbak önkéntes véradáson is részt vehettek, továbbá szakkönyv- és gyógyászati segédeszköz, valamint vitamin készítmények kedvezményes vásárlására is lehetőségük volt az érdeklődőknek egészen 17 óráig.