Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK Friss hírek Épületfestő rajzpályázat – Pécs

Épületfestő rajzpályázat – Pécs

Azért, hogy a téli időszakban is fény, szépség és a kreativitás legyen a főszereplő Pécs főterén, épületfestő gyerekrajz pályázatot hirdetett az Advent Pécs és a Zsolnay Fényfesztivál.

A pályázatra az épület (Gázi Kászim pasa dzsámija, hivatalos felszentelt nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom) szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló, azokat tiszteletben tartó alkotásokat vártak. A rajzok elkészítéséhez a Dzsámi déli homlokzatának letölthető mintasablonját használhatták. A rajzaikon  az épület formavilágát kellett megjeleníteni minél részletesebben és színesebben, hogy az épületfestés minél látványosabb legyen. A rajzok tükrözték az adventi időszakot,  amelynek egyik legfontosabb eleme  a karácsonyra való hangolódás.

Az előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet digitalizáltak a szervezők. Ezeket a rajzokat Advent második és harmadik hétvégjén a Dzsámi déli homlokzatára vetítették, így óriási méretben csodálhatta meg a közönség a legszebb gyerekrajzokat.

Nagy büszkeségünkre Kluitenber Alex 8. a osztályos tanulónk rajzát is kiválasztotta a zsűri bemutatásra, 89 szavazattal a közönségszavazásnál a 4. legtöbb voksot kapta. a korcsoportjában.

Korcsoportja rajzai itt tekinthetőek meg: https://gyerekrajzpalyazat.hu/korcsoport-3/


Gratulálunk Alexnek a gyönyörű rajzához. Talán egy jövendőbeli karácsonyon már a várpalotai váron is láthatunk esetleg adventkor gyermekrajzokat kivetítve!:)

Czirákyné Kiss Edit

felkészítő