Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK
Hírek

1+1=2

A címben szereplő 1+1=2 lehetne egy egyszerű matematikai művelet, de 2010. december 17-én a 7. a osztály matekóráján mégsem azért szerepelt, hogy bárki megoldja. Különleges nap, különleges felirat, a megoldás: 1 tanuló + 1 tanár (of. is!) = 2 születésnap egynapon! Ahol pedig ez a matematikai művelet szerepelt, mi is lehetett volna más, mint egy szülinapi torta.

image001

 

Bővebben...
 

Eljött a harmadik túra

Eljött a harmadik túra  is. Hó, napfény, kell ennél több? Hát nekünk így volt kerek ez a nap. Fagyoskodtunk, túráztunk, melegedtünk, állatokat etettünk, simogattunk. Nagyokat nevettünk, jókat beszélgettünk, hát nekünk így volt kerek ez a nap. A képek is erről mesélnek.

Turisztikások apraja és nagyja.

Képek a galériában!

 

Gratulálunk Klaudia!

 

2010. december 3-án a Jó Szerencsét Művelődési Központban kistérségi mesemondóversenyt rendeztek. Iskolánkat Borbély Dorina (2.b) és Sziránszki Klaudia (4.a) képviselte. Felkészítő tanítók voltak: Molnárné Nátrán Piroska és Badicz Istvánné.Klaudia igen szépen, élvezetesen mondta el a Szomjúzom, Máritam, Szökömmeg című mesét. Teljesítményéért különdíjat kapott. 

Gratulálunk!

Bogdány Gábor
a büszke osztálytárs

 

MikulásNicsak, kit látok osonni az iskola folyosóján? A Mikulás és a kis manócskái!! Talán csak nem azt hallgatják, hol várják a legjobban őket?

Bővebben...
 

Tengernyi kaland

Kedves érdeklődő!

A lentebbi linken található a játék hivatalos végeredménye. Ez úton szeretnénk kifejezni elismerésünket  Koska János tanár úrnak, aki energiát és időt nem sajnálva szervezte, és segítette iskolánk tanulóit a győzelemhez. Kölön köszönet, hogy iskolánk két tanulója is ott lehet a legjobb 10 között. Kaland és Norbix9 sokat dolgozott hogy elérjék ezt a szép eredményt, nem érdemtelenül fordított sok figyelmet rájuk János bácsi. (Szerintem a helyzet értékeléséhez fontos tudni azt, hogy a játékban mindenki részt vehetett, kortól függetlenül, és bizony a legjobbak az ország egyik legjobb műszaki egyetemének hallgatói lettek.)

eredmények

A kép az ünnepélyes díjátadáson készült.
(balról jobbra: Molnár Norbert (Norbix9), Pokorni Zoltán (az Országgyűlés Oktatási bizottságának elnöke), Dániel Mózes (Kaland) és Koska János tanár úr)

tg

Újabb friss hírek:

 

 

Mézeskalács karácsony

Mindig különleges faliújság fogadja az iskolánkba belépőt, de igazi varázslattal találkozott, aki december első napján látogatott el hozzánk. A gyerekmunkák csillagaiból álló karácsonyfa alatt egy kis asztalkán mesebeli mézeskalács falucska vár minket. Templom, házacskák, hóember, a házak között kis farakás – a karácsony meghittségét idézik.

Molnár Judit tanító néni végtelen türelme és ügyes kezei alkották meg mindannyiunk számára ezt az édes csodát. Köszönjük neki, hogy ilyen örömmel ajándékozott meg mindannyiunkat.

Ígérjük, hogy vigyázunk erre a kis mézeskalács falucskára, amelyben a szeretet és a bizalom lakik.

001A faliújság

 

Bővebben...
 

Érdekes cikkek!

Könyvtári hírek Könyvbarát szakkör
és a Bán Aladár emlékév eseményei Emlékverseny
menüpontok alatt

 

A turisztika szakkör beszámolója

A második turisztikai kirándulásunk a Szabó - féle homokbányához vezetett. Szép őszi napsütésben sétáltunk le a bányához, ahol már vártak bennünket.Sok ismerettel gyarapodva, vidáman töltöttük ezt a délutánt.Mindenkinek jószívvel ajánljuk , hogy látogassa meg ezt a különleges kiállítást!
Turisztikások
A képek a galériában láthatók!

 

Szüreti felvonulás

Szüreti felvonulás és táncház Inotán. 2010. október 9-én 14 Bán Aladáros tanuló részvételével szüreti felvonulást és táncházat rendeztünk Inotán.005
Bővebben...
 

Szépül az iskolánk

Ősszel  folytattuk az udvar rendezését. A  Városvédők által kiírt pályázaton nyert pénzen, örökzöldet és sziklakerti növényeket vásároltunk. A kicsi, de annál lelkesebb csapat szemetet szedett, gazolt, kapált és ültetett. Az udvarra került egy nagyméretú kuka is, melyet reméljük, hogy ügyes kezek megfestenek. Köszönet érte : Forgács Roland apukájának, a fotókért pedig édesanyjának. Nagy dicséret minden szorgos diákunknak, köszönet a segítőkész szülőknek.

Folytatódott iskolánk udvarának szépítése.Nagy örömünkre a Rotter Kertészet rengeteg szebbnél szebb évelő virággal ajándékozta meg iskolánkat.011

Bővebben...
 


59. oldal / 59