Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK
Hírek

Februári túránk

002 Februári túránk alkalmából Hétházpusztára látogattunk a szakkörösökkel. Eleinte busszal utaztunk, de aztán a Burok völgy bejárata környékétől meg gyalogoltunk. Mivel 10 órakor indultunk elég hideg volt, a szél is fújt, egyszóval elég csípős téli idő volt.

Bővebben...
 

mail.banaladar.hu

Bán Aladár nap
és
Jótékonysági parti

http://mail.banaladar.hu

 

Hétmérföldes mesevetélkedő

Már közel tíz éve vezetem a hétmérföldes mesevetélkedő két hazai fordulóját. A tapasztalatom az, hogy a könnyűnek nem nevezhető feladatokat a gyerekek örömmel, odaadással, lelkesedéssel oldják meg. Az utóbbi időben a másodikosaink is bátran vállalkoztak a megmérettetésre. Nem kis feladat számukra a csapatban való munkálkodás, a nagyobbak tapasztalatával szembeni hátrány. Ennek ellenére nagyon ügyesen, hátrányukat leküzdve tudnak versenyezni. A csapatokat felkészítő pedagógusainktól is összeszedett, mindenre kiterjedő, ráhangoló munkát követel, hiszen mindig akad egy-két váratlan nehézségű, aprólékosan részletező feladat is.

Bővebben...
 

Mézeskalács sütés a 3.b-ben

A közelgő karácsonyt szülőkkel együtt ünnepelte meg a 3.b osztály.

 Az utolsó tanítási napon az ebédlőben egy kis műsorral leptük meg a szülőket, majd Vali néni segítségével mézeskalácsot sütöttünk. Anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák is segítettek a gyerekeknek. A kellemes narancs és mézeskalács illat, a finom, gőzőlgő tea meghitté varázsolta ezt a röpke együttlétet.

Bővebben...
 

A Tengernyi kaland újabb hullámai

Kedves érdeklődő!

 Ez úton fejezzük ki elismerésünket  Koska János tanár úrnak, aki energiát és időt nem sajnálva szervezte, és segítette iskolánk tanulóit a győzelemhez. Kölön köszönet, hogy iskolánk két tanulója is ott lehet a legjobb 10 között. Kaland és Norbix9 sokat dolgozott hogy elérjék ezt a szép eredményt, nem érdemtelenül fordított sok figyelmet rájuk János bácsi.

Újra játszhatunk???

A kép az ünnepélyes díjátadáson készült.
(balról jobbra: Molnár Norbert (Norbix9), Pokorni Zoltán (az Országgyűlés Oktatási bizottságának elnöke), Dániel Mózes (Kaland) és Koska János tanár úr) 

tg

edupress az oktatási híradó cikke

Az egyik legnagyobb interaktív oktatástechnológiával foglalkozó weblap jelentős teret biztosított a JÁTÉK bemutatásának

Itt egy cikk olvasható, izgalmas háttér információkról.

Ez egy riport, melyben további érdekességekkel ismerkedhetünk meg.

 

1+1=2

A címben szereplő 1+1=2 lehetne egy egyszerű matematikai művelet, de 2010. december 17-én a 7. a osztály matekóráján mégsem azért szerepelt, hogy bárki megoldja. Különleges nap, különleges felirat, a megoldás: 1 tanuló + 1 tanár (of. is!) = 2 születésnap egynapon! Ahol pedig ez a matematikai művelet szerepelt, mi is lehetett volna más, mint egy szülinapi torta.

image001

 

Bővebben...
 

Eljött a harmadik túra

Eljött a harmadik túra  is. Hó, napfény, kell ennél több? Hát nekünk így volt kerek ez a nap. Fagyoskodtunk, túráztunk, melegedtünk, állatokat etettünk, simogattunk. Nagyokat nevettünk, jókat beszélgettünk, hát nekünk így volt kerek ez a nap. A képek is erről mesélnek.

Turisztikások apraja és nagyja.

Képek a galériában!

 

Gratulálunk Klaudia!

 

2010. december 3-án a Jó Szerencsét Művelődési Központban kistérségi mesemondóversenyt rendeztek. Iskolánkat Borbély Dorina (2.b) és Sziránszki Klaudia (4.a) képviselte. Felkészítő tanítók voltak: Molnárné Nátrán Piroska és Badicz Istvánné.Klaudia igen szépen, élvezetesen mondta el a Szomjúzom, Máritam, Szökömmeg című mesét. Teljesítményéért különdíjat kapott. 

Gratulálunk!

Bogdány Gábor
a büszke osztálytárs

 

MikulásNicsak, kit látok osonni az iskola folyosóján? A Mikulás és a kis manócskái!! Talán csak nem azt hallgatják, hol várják a legjobban őket?

Bővebben...
 

Tengernyi kaland

Kedves érdeklődő!

A lentebbi linken található a játék hivatalos végeredménye. Ez úton szeretnénk kifejezni elismerésünket  Koska János tanár úrnak, aki energiát és időt nem sajnálva szervezte, és segítette iskolánk tanulóit a győzelemhez. Kölön köszönet, hogy iskolánk két tanulója is ott lehet a legjobb 10 között. Kaland és Norbix9 sokat dolgozott hogy elérjék ezt a szép eredményt, nem érdemtelenül fordított sok figyelmet rájuk János bácsi. (Szerintem a helyzet értékeléséhez fontos tudni azt, hogy a játékban mindenki részt vehetett, kortól függetlenül, és bizony a legjobbak az ország egyik legjobb műszaki egyetemének hallgatói lettek.)

eredmények

A kép az ünnepélyes díjátadáson készült.
(balról jobbra: Molnár Norbert (Norbix9), Pokorni Zoltán (az Országgyűlés Oktatási bizottságának elnöke), Dániel Mózes (Kaland) és Koska János tanár úr)

tg

Újabb friss hírek:

 

 


61. oldal / 62