Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK
Hírek

A pedagógusok köszöntése – 2012.06.07.

01.JPGVárosunk minden évben méltón emlékezik meg a Pedagógusnapon az itt dolgozó óvónőkről, tanítókról, tanárokról, dajkákról és technikai dolgozókról. Az idén gyönyörűen feldíszített tereivel fogadta az érkező pedagógusokat a Jó Szerencsét Művelődési Ház.

Bővebben...
 

Nem lőttünk bakot

a07Immár kilencedik alkalommal került megrendezésre az Országos Bársony István Prózamondó Verseny, de iskolánkból először neveztek gyerekek, hogy a természet, a vadászat témaköréből választott történet elmondásával tegyenek hitet  Bársony Istvánhoz hasonlóan: „Ideálom a felséges természet.”

Bővebben...
 

Jutalomlátogatás a múzeumban

010A Szépművészei Múzeum Antik Gyűjteményének ÉÓS vetélkedőjében bizony nagyon élvezetes volt a harmadik helyezett díja: egy igazi ajándék nap! A múzeumba érkezve mindjárt a Szép Műhelyben vártak bennünket egy ékszerkészítő foglalkozásra.

Bővebben...
 

Tuvudsz ivígy? – Tudtunk!:)

04Újpest Önkormányzata és a Petőfi Irodalmi Múzeum versíró pályázatot hirdetett a „híres-neves Rácpácegres”, azaz a Sárszentlőrincen található Lázár Ervin Emlékház megnyitása alkalmából. Vers és hozzá· illusztráció készítése volt a feladat Lázár Ervin szellemében.

Bővebben...
 

Környezetvédelmi vetélkedő

P5080009Néhány kép itt látható!

2012. június 05. A környezetvédelem világnapja

Immár ötödik éve emlékezik meg iskolánk egy játékos vetélkedővel erről a napról.Bár mi még kicsik vagyunk, de a jelmondatunk is bizonyítja: "A környezettudatos nevelést nem lehet elég korán kezdeni!"

Bővebben...
 

2012 Bán Aladár nap

P5030006Megemlékezés
Délelőtti versenyek
Eredményhirdetés
Gála

 

Ozirisz földjén – országos döntő – 2012.05.21.

19Nagy izgalmak közepette utaztunk Budapestre a Szépművészeti Múzeumba az országos döntőre. Három forduló feladatmegoldásaival kellett kiérdemelni a meghívást. Minden forduló tesztből, kreatív feladatból, tárgykészítésből és rajzból állt. A kerettörténet az Újbirodalom korába, II. Ramszesz uralkodásának idejére repített vissza bennünket az ókori Egyiptom történetében. A királysírok építőinek telepén játszódott, de bebarangoltuk a Királyok Völgyét, a Ramasszeumot (II. Ramszesz halotti temploma), megismertük a korabeli hétköznapokat is.

Bővebben...
 

Tanulmányi séta a Közüzemi Kft-nél

00000Társadalomismeret órán városunk szelektív hulladékgyűjtéséről tanultunk. Így a témához kapcsolódva lementünk a Közüzemi Kft-hez közelebbről is megismerni a helyi hulladékgyűjtést. Ott Poór Mária fogadott minket, aki részletesen elmagyarázta nekünk a szelektív hulladékgyűjtés menetét, fontosságát.

Bővebben...
 

3.évfolyam a Csitáry uszodában

003Osztályunkat (3.a), a 3.b és az 1.a kis csapatát  8 alkalommal vitték el a tanítónénik (Gubiczáné Nagyistók Erika, Mellárné Mikolics Judit, Szigetiné Kiszely Katalin, Molnárné Nátrán Piroska) a székesfehérvári Csitáry G.Emil uszodába.

Bővebben...
 

Úszkáltunk

26_12012. februárjától egészen május 17-ig, minden csütörtökön délután a fehérvári Csitáry G. Emil uszodában tartottuk a kihelyezett testnevelés óráinkat Szekeres Zsuzsa néni és Katona Feri bácsi vezetésével. Minden alkalommal nagy izgalommal készültünk az usziba,mert az egész heti iskolai elfoglaltságok után nagyon jól esett megmártózni az amúgy nem valami meleg,még csak langyosnak sem mondható medencében.

Bővebben...
 


36. oldal / 41