Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK
Hírek

Hétmérföldes mesevetélkedő 2010/2011

Iskolánk az idei évben is több csapattal vett részt a Hétmérföldes mesevetélkedőben. Az indulók közül 3 csapat a negyedik fordulóig menetelt. Sajnos itt kifogtak a nehezebbnél nehezebb feladatok a gyerekeken. Külön dicséret illeti a Varázsceruza csapat tagjait, akik másodikas létükre a negyedik fordulóig meneteltek. Ebben a fordulóban részt vett még a 3.a Mesefa csapata és a 4.a Mesetarisznya csapata.

Bővebben...
 

Ünnepeltünk!

Az 1848. március 15-i forradalom és szabadságharc évfordulóján öt osztály, a 6.a, 6.b, 3.a, 3.b és a 3.c tanulói felkészítő tanáraik segítségével-- Molnár Judit, Lóránt Klára, Lipcseiné Csiki Csilla, Takács Mária, Kiss Andrásné, Koska János—ünnepi műsorral emlékeztek.

Bővebben...
 

2011 A Kémia Nemzetközi Éve

5000
A eseményekhez kapcsolódóan március 22-én 14 és 15 óra között érdekesés látványos kisérleteket lehetett látni a kémia teremben.

Bővebben...
 

Fitness Szövetség országos versenye

002
2011. március 20-án Székesfehérváron került megrendezésre a Magyar Fitness Szövetség idei   országos versenysorozatának első versenye Fit Kid I. és Fit dance Show kategóriában.

Bővebben...
 

Fityfiritty színjátékos csoport

043
Az elmúlt hetekben gyakran csattant fel taps, hallatszott (nem csak) gyermekkacaj iskolánk zsibongójában. A Fityfiritty csoport színjátékosai a „Minden egér szereti a sajtot” című bábjátékkal örvendeztette meg az alsós osztályokat.

Bővebben...
 

Versenyek eredményei

Olyan örömteli, sikeres események történtek az elmúlt hetekben, amelyekre büszke a Bán Aladár Általános Iskola apraja-nagyja.

Bővebben...
 

OVISULI március 22.

 

Tisztelt Szülő!

Nagy szeretettel várjuk Önt és óvodás gyermekét 2011. március 22-én 16:00-tól OVISULI foglalkozásunkra! Megismerkedhetnek iskolánk informatikai lehetőségeivel, kötetlen beszélgetés során igyekszünk válaszolni kérdéseikre.

Lipcseiné Csiki Csilla
és
Lipcsei Attila

Néhány kép itt látható!

 

Rendhagyó irodalomóra

Ma igazi rendhagyó irodalomórára került sor a 6. a osztályban. Mitől volt „rendhagyó”?

Mert a magyart is tanító osztályfőnököt, Ildikó nénit köszöntötte fel névnapján az osztálya.

image001 image003
Az „összeesküvők”                                                                      Arany János verse a „nyitány”

Bővebben...
 

"Elismerés az „önnemesítésért”

„Csak az önnemesítés és Magyarország jóléte legyen a cél, mely bennünket egyesít”
/gróf Széchenyi István/

Ez a szép Széchenyi gondolat szerepel az Országos Széchenyi Kör mottójául, mi pedig úgy éreztük, hogy a Széchenyi-emlékév rendezvény folyamába a mi iskolánknak is be kell kapcsolódnia.

Az emlékév fővédnöke Sólyom László, a Magyar Köztársaság volt elnöke, a Széchenyi Emlékbizottság 2010 tagjai: Duna Televízió, Nagycenk önkormányzata, Országos Széchenyi Kör, a Széchenyi Alapítvány és a Széchenyi Társaság voltak. A több, mint 200 rendezvény (előadások, kiállítások, vetélkedők, tudományos ülések) fémjelezte az ország összefogását e nemes ügyben. Az emlékév zárására 2011. február 26-án került sor a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében, amelyre iskolánk is meghívást kapott.

001 002 003
Egy kis huszáros hangulatteremtés

Bővebben...
 

Februári túránk

002 Februári túránk alkalmából Hétházpusztára látogattunk a szakkörösökkel. Eleinte busszal utaztunk, de aztán a Burok völgy bejárata környékétől meg gyalogoltunk. Mivel 10 órakor indultunk elég hideg volt, a szél is fújt, egyszóval elég csípős téli idő volt.

Bővebben...
 


46. oldal / 47