Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK
Hírek

Versenyek eredményei

Olyan örömteli, sikeres események történtek az elmúlt hetekben, amelyekre büszke a Bán Aladár Általános Iskola apraja-nagyja.

Bővebben...
 

OVISULI március 22.

 

Tisztelt Szülő!

Nagy szeretettel várjuk Önt és óvodás gyermekét 2011. március 22-én 16:00-tól OVISULI foglalkozásunkra! Megismerkedhetnek iskolánk informatikai lehetőségeivel, kötetlen beszélgetés során igyekszünk válaszolni kérdéseikre.

Lipcseiné Csiki Csilla
és
Lipcsei Attila

Néhány kép itt látható!

 

Rendhagyó irodalomóra

Ma igazi rendhagyó irodalomórára került sor a 6. a osztályban. Mitől volt „rendhagyó”?

Mert a magyart is tanító osztályfőnököt, Ildikó nénit köszöntötte fel névnapján az osztálya.

image001 image003
Az „összeesküvők”                                                                      Arany János verse a „nyitány”

Bővebben...
 

"Elismerés az „önnemesítésért”

„Csak az önnemesítés és Magyarország jóléte legyen a cél, mely bennünket egyesít”
/gróf Széchenyi István/

Ez a szép Széchenyi gondolat szerepel az Országos Széchenyi Kör mottójául, mi pedig úgy éreztük, hogy a Széchenyi-emlékév rendezvény folyamába a mi iskolánknak is be kell kapcsolódnia.

Az emlékév fővédnöke Sólyom László, a Magyar Köztársaság volt elnöke, a Széchenyi Emlékbizottság 2010 tagjai: Duna Televízió, Nagycenk önkormányzata, Országos Széchenyi Kör, a Széchenyi Alapítvány és a Széchenyi Társaság voltak. A több, mint 200 rendezvény (előadások, kiállítások, vetélkedők, tudományos ülések) fémjelezte az ország összefogását e nemes ügyben. Az emlékév zárására 2011. február 26-án került sor a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében, amelyre iskolánk is meghívást kapott.

001 002 003
Egy kis huszáros hangulatteremtés

Bővebben...
 

Februári túránk

002 Februári túránk alkalmából Hétházpusztára látogattunk a szakkörösökkel. Eleinte busszal utaztunk, de aztán a Burok völgy bejárata környékétől meg gyalogoltunk. Mivel 10 órakor indultunk elég hideg volt, a szél is fújt, egyszóval elég csípős téli idő volt.

Bővebben...
 

mail.banaladar.hu

Bán Aladár nap
és
Jótékonysági parti

http://mail.banaladar.hu

 

Hétmérföldes mesevetélkedő

Már közel tíz éve vezetem a hétmérföldes mesevetélkedő két hazai fordulóját. A tapasztalatom az, hogy a könnyűnek nem nevezhető feladatokat a gyerekek örömmel, odaadással, lelkesedéssel oldják meg. Az utóbbi időben a másodikosaink is bátran vállalkoztak a megmérettetésre. Nem kis feladat számukra a csapatban való munkálkodás, a nagyobbak tapasztalatával szembeni hátrány. Ennek ellenére nagyon ügyesen, hátrányukat leküzdve tudnak versenyezni. A csapatokat felkészítő pedagógusainktól is összeszedett, mindenre kiterjedő, ráhangoló munkát követel, hiszen mindig akad egy-két váratlan nehézségű, aprólékosan részletező feladat is.

Bővebben...
 

Mézeskalács sütés a 3.b-ben

A közelgő karácsonyt szülőkkel együtt ünnepelte meg a 3.b osztály.

 Az utolsó tanítási napon az ebédlőben egy kis műsorral leptük meg a szülőket, majd Vali néni segítségével mézeskalácsot sütöttünk. Anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák is segítettek a gyerekeknek. A kellemes narancs és mézeskalács illat, a finom, gőzőlgő tea meghitté varázsolta ezt a röpke együttlétet.

Bővebben...
 

A Tengernyi kaland újabb hullámai

Kedves érdeklődő!

 Ez úton fejezzük ki elismerésünket  Koska János tanár úrnak, aki energiát és időt nem sajnálva szervezte, és segítette iskolánk tanulóit a győzelemhez. Kölön köszönet, hogy iskolánk két tanulója is ott lehet a legjobb 10 között. Kaland és Norbix9 sokat dolgozott hogy elérjék ezt a szép eredményt, nem érdemtelenül fordított sok figyelmet rájuk János bácsi.

Újra játszhatunk???

A kép az ünnepélyes díjátadáson készült.
(balról jobbra: Molnár Norbert (Norbix9), Pokorni Zoltán (az Országgyűlés Oktatási bizottságának elnöke), Dániel Mózes (Kaland) és Koska János tanár úr) 

tg

edupress az oktatási híradó cikke

Az egyik legnagyobb interaktív oktatástechnológiával foglalkozó weblap jelentős teret biztosított a JÁTÉK bemutatásának

Itt egy cikk olvasható, izgalmas háttér információkról.

Ez egy riport, melyben további érdekességekkel ismerkedhetünk meg.

 

1+1=2

A címben szereplő 1+1=2 lehetne egy egyszerű matematikai művelet, de 2010. december 17-én a 7. a osztály matekóráján mégsem azért szerepelt, hogy bárki megoldja. Különleges nap, különleges felirat, a megoldás: 1 tanuló + 1 tanár (of. is!) = 2 születésnap egynapon! Ahol pedig ez a matematikai művelet szerepelt, mi is lehetett volna más, mint egy szülinapi torta.

image001

 

Bővebben...
 


47. oldal / 48