Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK
Hírek

Tanulmányi séta a Közüzemi Kft-nél

00000Társadalomismeret órán városunk szelektív hulladékgyűjtéséről tanultunk. Így a témához kapcsolódva lementünk a Közüzemi Kft-hez közelebbről is megismerni a helyi hulladékgyűjtést. Ott Poór Mária fogadott minket, aki részletesen elmagyarázta nekünk a szelektív hulladékgyűjtés menetét, fontosságát.

Bővebben...
 

3.évfolyam a Csitáry uszodában

003Osztályunkat (3.a), a 3.b és az 1.a kis csapatát  8 alkalommal vitték el a tanítónénik (Gubiczáné Nagyistók Erika, Mellárné Mikolics Judit, Szigetiné Kiszely Katalin, Molnárné Nátrán Piroska) a székesfehérvári Csitáry G.Emil uszodába.

Bővebben...
 

Úszkáltunk

26_12012. februárjától egészen május 17-ig, minden csütörtökön délután a fehérvári Csitáry G. Emil uszodában tartottuk a kihelyezett testnevelés óráinkat Szekeres Zsuzsa néni és Katona Feri bácsi vezetésével. Minden alkalommal nagy izgalommal készültünk az usziba,mert az egész heti iskolai elfoglaltságok után nagyon jól esett megmártózni az amúgy nem valami meleg,még csak langyosnak sem mondható medencében.

Bővebben...
 

Bán Aladár Napi Rajzpályázat

k4200029A kiállítás megnyitóján készült képek itt láthatók.
 

Néphagyományaink

P5180383A versenyen készült képek a galériában láthatóak
A képeket nagyon köszönjük
 

Kalandozás a magyar mondavilágban

e001Csilla néninek, a 4. b osztály osztályfőnökének támadt az az ötlete még a tanév elején, hogy milyen jó is lenne a magyar történelem gazdag mondakincséből meríteni némi ízelítőt, mert az olvasókönyvükben kevesellte a róla készült összeállítást. Iskolánk könyvtárostanára pedig szívesen vállalkozott segíteni ebben a nemes vállalkozásban. Így aztán kezdődött egy közös nagy kalandozás a magyarok őseitől egészen a török időkig, Palota várának ostromáig.

Bővebben...
 

Ozirisz földjén

11_1országos döntőbe jutott csapatunk
Az idei évben is sikerült a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteménye által szervezett Ozirisz földje elnevezésű vetélkedő döntőjébe jutnunk. Három forduló feladatmegoldásaival kellett bizonyítanunk, hogy ott a helyünk.

Bővebben...
 

A VARÁZSLATOS HÁRMAS

eos01siker a Szépművészeti Múzeum ÉÓS vetélkedőjén

Már hírt adtunk arról, hogy az idén is beneveztünk a  Szépművészeti Múzeum ÉÓS vetélkedőjére, melynek témája az idén az ókori varázslás és orvoslás volt, címe: ’Az oroszlánfejű kígyó rejtélye’.

Bővebben...
 

Újabb képek a PILLEKÖVEKről

105Itt látható a kibővített album.
 

Bán Aladár napi könyvtárhasználati verseny

Az idén is várjuk 4 fős csapatok jelentkezését a Bán Aladár napi könyvtárhasználati versenyünkre. A versenyzők munkájának megkönnyítésére iskolán honlapján is megtalálhatjátok az egyes fordulók feladatlapjait, de elkérhetitek osztályfőnökötöktől is. 

Jó búvárkodást, kalandra fel!

Feladatlap 01
Feladatlap 02
Feladatlap 03
Feladatlap 04

 


50. oldal / 55