Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Bán Aladár Vetélkedő

A DÖNTŐ – 2010. november 27.

Ki az az őrült, aki szabad szombatján a reggeli lustálkodás helyett képes korán kelni? Bizony akadtak elszánt kantele-kalandorok, akik felkerekedtek a hirtelen téliesre változó időben, és a délelőtti ejtőzés helyett a vetélkedést választották. Ajkáról öt csapat is érkezett.

image001Ők a hófúvásban a vasútállomásról gyalogoltak fel a Tési dombra, a döntő helyszínéül szolgáló iskolánkba. Bizony nem ártott szusszanniuk egy kicsit a megpróbáltatás után. A 3.c osztály termében rendezkedtek be a döntő kezdetéig.

 

 

 

 

 

Bővebben...
 

Út a döntőbe

A döntőbe az út a legjobb 10 csapat számára egy internetről letölthető feladatlap megoldásán át vezetett.

Nézzük kicsit a statisztikát! A kiírástól a nevezésig terjedő szűk két hét alatt 19 csapat jelentkezett a vetélkedőre. Egy kis áttekintés róluk:

A KALLÓDÓ KANTELE VETÉLKEDŐRE JELENTKEZŐ CSAPATOK

Bővebben...
 

Kallódó kantele

 

Cím: Kallódó kantele
Kiíró: Bán Aladár Általános Iskola és Tagiskolája
Határidő: 2010. szeptember 23.
Érvényes: 2010. szeptember 23.
Tárgymutató: Vetélkedő:Kalevala, Kalevipoeg, Bán Aladár munkássága
Pályázhat: általános iskolák 5-8. évfolyamos tanulói 4 fős csapatai

 

Kallódó kantele

A várpalotai Bán Aladár Általános Iskola és Tagiskolája meghirdeti levelező pályázatát általános iskolák 5-8. évfolyamos tanulói számára. 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A pályázat célja, hogy a résztvevő diákoknak Bán Aladár nyomán "néprajzkutatóvá” "műfordítóvá" válva felderítsék a Kalevala és Kalevipoeg varázslatos világát. A kantele-kaland nagyszerű hősök nyomába ered, finn és észt tájakra visz.

A vetélkedő egy feladatlapos fordulóból áll (mely egyben selejtező), és döntővel zárul, ahol a forduló során a legtöbb pontszámot elért 10 csapat mérheti majd össze tudását.

A szeptembertől októberig tartó időtartam alatt a csapatok egy feladatlap kitöltésére vállalkoznak. A megoldásra négy hét áll a rendelkezésükre. A feladatlapot a jelentkező csapatok 2010. szeptember 24-től letölthetik az iskolánk honlapjáról (http://banaladar.hu).

A jelentkezés határideje: szeptember 23.

A feladatlap beküldésének határideje: 2010. október 27.

A döntő időpontja: 2010. november 27.

 

A pályázatra jelentkezni lehet Czirákyné Kiss Editnél 2010. szeptember 23-ig a 06-88-582-870-es fax-számon, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, valamint levélben az alábbi címen: Bán Aladár Általános Iskola és Tagiskolája, 8100 Várpalota, Körmöcbánya u. 1.. A borítékra kérjük, írják rá: "Kallódó kantele’.
A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítást kérhetnek a 06-88-582-871-es telefonszámon.

A jelentkezési lap ide kattintva letölthető.

A feladatlap ide kattintva letölthető. A feladatlapot az e-mailben megkapott jelszó segítségével lehet kicsomagolni!


Nevezési díj: nincs 

A vetélkedő döntőjének 1-3. helyezett csapatai értékes jutalmat kapnak.
Kérdéseikre szívesen válaszolunk a fenti címek és telefonszámok bármelyikén.

 

KALEVALA

KALEVALA (1. számú melléklet)

A finn nép nemzeti eposza, a világ legjelesebb eposzaihoz tartozó alkotás. Elias Lönnrot (1802-1884) által évtizedekig gyűjtött folklórénekekből összeszerkesztett, 22 795 sorból álló mű, amely a finnek őstörténetét beszéli el.

Bővebben...
 
További cikkeink...