Ezen az oldalon olyan programokat helyeztünk el melyek
működését kipróbáltuk, és iskolánk tanulói szabadon használhatják.

 

A fizika órákom tárgyalt áramköröket építheted meg és próbálhatod ki az áramütés és elektromos tűz veszélye nélkül.
Az innen letöltött zip állományt ki kell csomagolni, és a hasonló nevű könyvtárban található VLabs Electricity.exe fájlt kell indítani.


A fizika órákon használt program már elérhető.   Az innen letöltött rar állományt ki kell csomagolni, és az exe fájlok már futtathatók is (remélem).


Euklides: Magyar fejlesztésű szerkesztő program. Mindent amit körzővel vonalzóval meg lehet oldani, azt ez a program is tudja. (Vagy még többet is! További információk: http://matek.fazekas.hu/euklides/) LETÖLTÉS ITT


 Winplothu: Függvényábrázolás, akár az egyetemig. LETÖLTÉS ITT 


Matek gyakorló: elemi számolási feladatoktól az egész számokon át a törtekig gyakoroltatja a négy alapműveletet (a programot fejleszti: Lipcsei Attila) LETÖLTÉS ITT


 Néhány régi matek doga Lehet gyakorolni! LETÖLTÉS ITT


 Rövid tájékoztató felvételizőknek!

A felvételi vizsgákat egy napon kell megírni matematikából és anyanyelvből a kiválasztott iskolában.  2001-től a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkező tanulóknak kell felvételi vizsgát tenniük, ha a választott iskola ezt előírja. Először 2004-ben írtak a 9. évfolyamra jelentkező tanulók központi felvételi feladatsort. Nem minden középiskola követeli meg a központi felvételi feladatsorok megírását, és nem egységes az elért eredmények beszámítása sem a felvételi eljárás során. A központi felvételi feladatsorok nem a tárgyi tudást, hanem a gyerekek ''kompetenciáit'' (problémamegoldó képességét) mérik. A feladatok sokban hasonlítanak az Országos kompetenciamérés feladataihoz. A felvételizőknek próbálunk segíteni azzal, hogy közreadjuk a felvételi feladatsorokat és a hozzájuk tartozó javítókulcsokat. Jó munkát, és sikeres felvételit kívánunk minden végzős tanulónknak!

Központi középiskolai felvételi feladatsorok anyanyelvből és matematikából:

2001; 2002; 2003; 2004; 2005; 2006;  2007;


!!!