Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Ezüst Ceruzások

bghjklImmár hetedik alkalommal rendezte meg a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely és a nagyváradi Tanoda Egyesület a Kárpát-medencei gyerekek számára rajzversenyét.

A 8-16 éves korosztálynak szóló képzőművészeti pályázat kiírásával a szervezők célja az volt, hogy nemzetünk hadtörténelme, a honvédelem, a magyar katona az alkotás örömével összekapcsolódva legyen jelen a gyerekek gondolataiban, érzelmeiben. Rajzaikkal állítsanak emléket a névtelen hősöknek épp úgy, mint történelmünk nevezetes katonáinak.

Iskolánk első alkalommal vett rész ezen a versenyen. Négy 5. b osztályos könyvbarát szakkörös tanulónk az 1848/49-es szabadságharc négy évszakának 4 győztes csatáját elevenítette meg rajzában. Viniczai Jázmin az őszt, a pákozdi csatát, Molnár Ádám a telet, a branyiszkói áttörést, Horváth Zoárd a tavaszt, a tápióbicskei ütközetet, Somogyi Bence pedig a nyarat, a komáromi csatát ábrázolta.

Torkos Ádám 1. b osztályos tanulónk rajzát a szülei felkészítésével készítette.

Az ünnepélyes díjátadóra éppen a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én került sor Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban.Rendkívül felemelő érzés volt a színpadon látni a felvidéki Komarnoból érkezett gyerekek színvonalas műsorát, hangszeres zenéjük, éneklésük, szavalatuk, csodálni sokoldalú tehetségüket, hiszen a rajzverseny díjazottjai is voltak egyben.

Ezen a díjátadón minden a gyerekekről szólt. A lépcsőházban, a díszterem előterében, de még a díszteremben is mindenütt a gyerekek rajzai voltak láthatóak.

Az 1635 beküldött alkotás közül a zsűri Torkos Ádám 1. b osztályos tanulónk pályaművét „Bronz Ceruza”, míg Viniczai Jázmin és Molnár Ádám 5. b osztályosokét pedig „Ezüst Ceruza” minősítéssel díjazta. De örömmel fedeztük fel a Díszteremben Horváth Zoárd rajzát is, ami ugyan nem lett díjazott, ám bekeretezve mégis kiemelt helyet kapott.

Az öröm nem csak a sikernek, a díjaknak szólt, hanem annak is, hogy ilyen nagyszerű rendezvény részesei lehettünk.