Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap HÍREK Friss hírek A Bán Aladár Általános Iskola kiemelkedő országos eredményeket ért el környezetvédelmi pályázaton

A Bán Aladár Általános Iskola kiemelkedő országos eredményeket ért el környezetvédelmi pályázaton

vbnm,.Több, mint tíz éve küldünk dolgozatokat a /Hungaria Nostra/ Országos Város és Faluvédők Szövetsége által kiírt pályázatra. A díjkiosztó ünnepségen megtudtuk, hogy idén 1300 pályamű érkezett különféle kategóriában. Közülük választották ki a legjobbakat. A színvonalas rendezvénynek a Budavári Palotában a Budapesti Történeti Múzeum adott otthont, megajándékozva a tanulókat, pedagógusokat és hozzátartozókat azzal a lehetőséggel, hogy a vár múzeumaiba ingyen mehessenek.

 

Felemelő érzés volt a Barokk Udvar„üvegtermében lenni és Ráday Mihállyal, a szövetség elnökével kezet fogni, fényképezkedni!

Köszönjük Judit néninek /Szalóné Bakos Judit/, hogy ebben a tanévben is irányította és segítette pályázatainkat, valamint hogy elvitt a díjkiosztó ünnepségre bennünket! Ebben az évben Rigó László állomásfőnök úr is nagy segítséget adott az első helyezett írásos pályamunkához, amit nagyon köszönünk.

Az eredmények a következők:

Heider Zorka, Almsteier Márton 8.o. makett Thury vár 1. hely

Mellár Mátyás, Szalkai Huba 8.o. dolgozat Vasúti életünk Várpalotán 1. hely

Magyar Boglárka 8.o. dolgozat Vécsey Károly 2. hely

Különdíjat kaptak: Bagi Balázs, Kürti Eszter, Papp Ferdinánd, Juhász Adél, Szálinger Zalán, Nyulasi Eszter és Klutemberg Alex 6. osztályos tanulók.

Borsányi Nikolett, Szigeti Anna, Szalai Patrícia, Málik Dóra, Tollas Magor, Rotter Dávid, Rotter Krisztina, Pál Tamás és Soós Csaba hetedik osztályos tanulók.

Bierbaurer Aurél, Gubicza Milán, Tánczos Nikolett, Sudik Fanni, 8. osztályos tanulók.

Molnár Ádám 11 éves, felkészítője Molnárné Nátrán Piroska.

A díjazottak gazdag ajándékkal térhettek haza, hiszen a jutalomkönyvek mellett táborozáson is részt vehetnek majd Kecskeméten július 7-13-ig.

Mindemellett csodás napot tölthettünk el a várban és várnegyedben, megtekintve a nevezetességeket!

Heider Zorka, Sudik Fanni, Tánczos Nikolett, 8. o.

 

Várpalota, 2019-05-25