Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Szakköreink munkájáról Környezetvédelmi szakkör (felső)

Környezetvédelmi szakkör (felső)

Környezetvédelmi szakkör (felső)

Környezetvédelmi szakkörömnek elsődleges célja, hogy a természetet megfigyeljük, megismerjük, elemezzük. A változásokra a figyelmet felhívjuk. A környezettudatos viselkedést kívánom kialakítani tanulóimban. Mindemellett a természettudományi versenyekre való felkészülés is e szakkörökön történik.

Igyekszünk pályázatokon, versenyeken részt venni. Ilyen például a hulladékgazdálkodással kapcsolatos "Óvjuk környezetünket" városi verseny, melyen mindig jó helyezést érünk el. Őszi kirándulásaink alkalmával az illegális szemétlerakókat tárjuk fel . Pályázatokon is rendszeresen dolgozunk. Pl.: Klímaőrjárat, ahol az elmúlt évben megyei első helyezést értünk el. Fontos a hulladékhasznosítás iskolánkban. Mi is kidolgoztunk néhány ötletet. Az elmúlt évben divatbemutatót tartottunk a Bán Aladár Napon.

Konyhai kiskertet alakítottunk ki az elmúlt évben és bio büfét is működtettünk egy napig.

Téli kirándulást, vagy egy kiadós téli sportolást terveztünk. Ebben a tanévben a városban működő Erdei tanoda foglalkozásait aktívan látogatjuk majd. Lelkes csapatra, jó hangulatú foglalkozásokra, jó ötletekre számíthat, aki ezt a szakkört választja!           

                                         Szalóné Bakos Judit szakkörvezető