Bán Aladár Általános Iskola Várpalota

i ♥ bánali

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Szakköreink munkájáról

Bemutatkozik a könyvbarát szakkör

MUNKATERV A KÖNYVBARÁT SZAKKÖR MŰKÖDÉSÉRŐL A 2014/2015-ÖS TANÉVBEN

Az idén nehézkesen indul a szakkör. Ennek oka, hogy a szakkör időpontját a magyar előkészítő miatt át kellett helyezni péntekre. A létszám még képlékeny.  A jelentkezők száma 8 fő, 6 fő a 8.a osztályból és 1-1 fő a 8.b ill az 5. a osztályból.

 A szakkör történelem, helytörténet, művelődéstörténeti búvárkodásra épül, pályázatokon veszünk részt egyénileg és csoportosan.

 

   A nehézségek ellenére az idei tanévben két nagy pályázatra szeretnénk benevezni:

  • Szépművészeti Múzeum, Antik Gyűjtemény _Éós: „Egy birodalom bukása”

pályázaton. A 4 forduló során egy napjainkban játszódó romantikus történet segítségével vezetni be a Római birodalom utolsó századaiba a résztvevő diákokat. A tárgykészítés témája: a mozaikkép.

Időtartam: 1014 október-2015 április

  • Szépművészeti Múzeum, Egyiptomi Gyűjtemény: ’Ozirisz földjén’

Egy csapatunk az idén is belevág e hatalmas munkát igénylő vállalkozásba, mely 3 írásbeli forduló után a legjobb tíz csapat számára országos döntővel zárul.

Időtartam: 1014 október-2015 május

A szakkörösök bekapcsolódnak az egész iskolát átfogó „Tiszteld a szerzőt, az alkotót!” projektbe, plakátot, kitűzőt, kiállítást készítenek, koordinálják a felsősök szavazását. Munkájukról  beszámolót készítenek, mellyel szerepelni szándékozunk a Könyvtárostanárok Egyesülete „Kampányolj az etikus forráshasználat mellett!” pályázatán.

Időtartam: 2014 szeptember-október

Az év kiemelt feladata az iskola alapításának 50. évfordulójához kapcsolódó rendezvények, melyeknek szervezésében, lebonyolításában a szakkörösök is aktív szerepet vállalnak.

2014 szeptember – 2015 június

.

Várpalota, 2014. szeptember 11.                                Czirákyné Kiss Edit

                                                                                        szakkörvezető

 

Bemutatkozik az angol szakkör

ANGOL SZAKKÖR

Szakkör vezető: Fülöp Veronika

Résztvevők: 7. és 8. évfolyamosok

               

                A szakkör célja, hogy fejlessze a tanulók angol nyelv használatát, spontán reakciók kiépítését.

A szakkör folyamán különböző témák kerülnek kidolgozásra, melyekhez egy – egy mintafogalmazást kapnak a résztvevők. Minden második foglalkozáson, képek, szituációs játékok, dialógusok segítségével használjuk az adott témához kapcsolódó kifejezéseket. A beszélgetések folyamán lehetőség van saját gondolataik megfogalmazására is, így anyanyelvi környezetben is lesznek olyan típus mondataik, melyeket bátran használhatnak.

Olyan hétköznapi témákat fogunk érinteni, mint például a család, otthon, város, hobbik, ünnepnapok, Magyarország, Anglia bemutatása. A kidolgozott fogalmazásokat érdemes kijavítva összegyűjteni, mert ezek a későbbiekben, középiskolás éveikben is segíthetik a diákokat angol órákon. Arra törekszem, hogy a leckék szókincse akár érettségi vizsgán is megállja a helyét.

                Célom, hogy a szakkörön résztvevők angol anyanyelvi környezetben is biztonsággal használható nyelvtudáshoz, szókincshez jussanak. 

 


3. oldal / 3